Гуцанов: Горица Грънчарова не е свързана с БСП

Председателят на ПГ на "БСП за България" Борислав Гуцанов отрече новият служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева да е свързана с БСП, съобщиха от пресцентъра на партията.

Повод за неговия коментар беше изявлението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който заяви, че "когато са избирали Сметната палата, тя беше от квотата на БСП".

"Борисов се е объркал, че тя е свързана с БСП. Направихме една бърза справка. През 2015 г. Горица Грънчарова е избрана с гласовете на ГЕРБ, Реформаторския блок и патриотичната формация тогава и е била предложение на Патриотичния фронт. Така мисля, че е грешка на господин Борисов, така поне го приемаме ние. След като президентът е преценил, че тя може да изпълнява функциите на служебен министър-председател смятаме че тя ще сформира нужния кабинет", каза Гуцанов.

Той посочи, че за него и за БСП е важно изборите да бъдат честни и почтени, защото в крайна сметка основната функция на служебния кабинет е именно тази. И припомни изразената от социалистите позиция вчера на консултациите при президента - до 30 август трябва да бъде посочен българският еврокомисар.

"Той трябва да бъде широко обсъден и така предложен за да бъде най-доброто, на което е способна България за излъчване на еврокомисар".

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"