Д-р Станимир Хасърджиев: Всеки опит да повишим ваксинационното покритие катастрофира челно

Големият проблем на тези две години е, че не видяхме стъпки, така че да се промени, да се адаптира здравната система към новите реалности. Това каза за БНР д-р Станимир Хасърджиев, генерален директор на Националната пациентска организация.

„Опитваме се с овехтяла организация на здравеопазването и чрез нови планове да оправим нещата. Истината е, че здравеопазването се нуждае от коренна, дълбока реформа, която да започне тук, сега и веднага. Кризата я овладяваме с нови заповеди, които се спускат и създават впечатление за хаос, че никой в държавата не знае какво се прави“, допълни още Станимир Хасърджиев.

„Много неща в здравната ни система изплуваха по време на тази огромна здравна, икономическа и обществена криза. Агресията се обостря.  Осъждаме агресията - менталната и вербална агресия, която някои оказват – и противници, и подкрепящи ваксините“, каза Станимир Хасърджиев.

„Продължаваме да не разбираме защо хората не се ваксинират. Продължаваме да не искаме да ги чуем тези, които не се ваксинират и това ще ни помогне отново да катастрофираме челно всеки опит да повишим ваксинационното покритие, докато не разберем къде се корени този проблем. И не започнем да разговаряме въобще с хората в България, не само с тези, които искат или не искат да бъдат ваксинирани“, коментира Хасърджиев.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"