Да те цакат с виртуална бира

Най-странните приложения за смартфон с милиони потребители

В днешно време какво ли не можете да правите с телефона си – например да доите крава или да се бръснете

Приложение, което буквално не прави нищо, има над милион сваляния

В днешно време както ли не може да правим с телефона си. Снимаме се, пишем съобщения, водим видео разговори, плащаме сметки. А знаете ли че можете да доите крава? Или да познаете защо плаче вашето дете? Или да откриете дали в някой музей на другия край на света не виси картина на вашия двойник? Това са само част от най-странните приложения за смартфони, които добиват все по-голяма популярност сред потребителите. Събрахме за вас както полезни хитринки, така и други, за които е трудно да се каже защо въобще са създадени.

Като Nothing. Приложение, което не прави нищо, но е свалено от над 1 милион потребители. Ама буквално нищо. То няма дори иконка, а мястото й в магазина за приложения стои празно. Когато го инсталирате виждате празен черен екран и нищо друго. Понякога попадаме на приложения, които не правят точно това, което обещава описанието им, но при Nothing няма тази опасност. Още по-странното е, че иначе безплатното приложение има про-версия, която струва 1 долар и обещава „нищо“ на по високо ниво.

Това е и едно от най-коментираните от потребители приложение. Някои казват, че е успокояващо, а други, че „смисълът на живота е да няма смисъл. Теглете!“.

Едва ли знаете, но някъде по света има поне 1 милион души, които седят отегчени в офиса и си мечтаят за една студена бира. Или поне толкова са се опитали да се позабавляват с приложението iBeer. Когато го отворите целият дисплей на телефона ви изглежда като чаша бира, а когато го надигате пяната и балончетата се движат така, както би станало, ако имате истинска бира. Може да изберете каквато ви се пие – светла, крафт, че и дори безалкохолна...ако сте на работа. Останалото е оставено на въображението ви. Едно време хората се цакаха с топла бира, сега – с виртуална.

Ако ви е скучно в офиса може да опитате и S.M.T.H. или Send Me To Heaven (изпрати ме до рая), но на свой риск. Това е игра, в която хвърляш мобилния си телефон, а S.M.T.H изчислява колко високо е полетял той. Може да предизвикаш приятелите си и да сравните кой има по-добър резултат, докато телефонът не се счупи. Ако лятото ви е пълна скука, не се безпокойте. Приложението обещава „да внесе усещането за приключения в живота ви“. Незнайно защо, над 500 000 потребители вероятно вече са го пробвали.

Толкова са и хората, които са свалили „iShaver Pro“. Това приложение всъщност е виртуална самобръсначка. Когато го пуснете и доближите до лицето си, започват да падат виртуални косми. Имате опция дори да изберете цвета и дължината им, както и да активирате вибрация, която да направи по-реално усещането. Друг е въпросът защо.

След като сте спретнат и избръснат е време да изцапате ръцете си. Чрез Milk The Cow може да доите крава. Ако сте имали тази дейност в списъка с нещата, които искате да пробвате, е време да го задраскате. Целта е да напълните виртуалната кофа с мляко възможно най-бързо и да се състезавате с останалите потребители. Приложението е доста налудничаво, но пък някой явно му се наслаждава и има над 5 милиона потребители.

RunPee е едно от онези приложения, които на пръв поглед изглеждат странни, но всъщност могат да бъдат наистина полезни. Особено за хора, които трудно контролират пикочния си мехур. На всички ни е е случвало да седим в киното и да усетим, че трябва да отидем до тоалетната, но не искаме да изпускаме ключов момент от филма. RunPee помага да решите този проблем. Приложението ви съветва точно в кой момент от зададения филм няма да изпуснете нищо съществено и дори ви описва какво се е случило в няколко изречения, докато вие сте посетили тоалетната.

И като говорим за тоалетна – Silent WC е създадено, за да ви спести неудобството, ако ви се налага да използвате пренаселена тоалетна в офиса или на друго място, където има много хора. Приложението замаскира със звуци смущаващите шумове, които правим в тоалетната. Прикриващите „мелодии” варират от имитация на пускане на душ, ромолене на река до... надигане на цунами, за по-драстичните случаи.

Разработката е дело на британската фирма за бани и тоалетни.

 

Създателите обещават над 90% точност при „диагнозата”

Разгадайте защо плаче вашето бебе

Анализирани са над 200 000 звуци от бебешки плач

Защо плаче бебето – дали е гладно, спи ли му се, мокро ли е или просто иска внимание? Тези въпроси си задава всеки родител поне по няколко път на ден, а да си отговори понякога е наистина трудно. Не се безпокойте - на помощ обаче идват новите технологии. Приложението Infant Cries Translator, разработено в Националната тайванска университетска болница. обещава да разгадае тази загадка.

Създателите на приложението обясняват, че за две години са събрали над 200 000 звуци от бебешки плач на над 100 новородени и се оказва, че в зависимост от интензитета на плача, неговата сила и темпа му – може да се разбере почти с точност за какво става въпрос.

Как работи приложението? След като не успеете да успокоите бебето си, можете просто да пуснете приложението, за да запишете плача му и след 15 секунди апликацията ви показва от какво има нужда детето, като създателите на приложението се хвалят, че успеваемостта му е над 90%

 

Дреме ли във вас Мона Лиза?

Google открива ваш музеен двойник

Ако винаги сте усещали, че дълбоко във вас дреме велика личност, то вече съществува апликация на Google, която ще ви помогне да разберете дали това е така. Тя открива ваши двойници сред известни хора, които са... музейни експонати. Arts & Culture позволява да се претърси огромна колекция от хиляди портрети, за да намери вашия картинен близнак. Вие трябва само да си направите селфи чрез приложението и да изберете опцията за разпознаване на образ. Снимката ви и тази на вашия двойник ще бъдат показани една до друга на екрана заедно с процентното съвпадение на изображението.

Съществува и опцията за споделяне на резултата в социалните медии, ако желаете да се похвалите, че сте били оприличени на някое произведение на изкуството.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"