Да, Топлофикация наистина пари не връща

Към момента не са налице данни и обстоятелства, които да обуславят необходимост от преразглеждане на пределните цени на топлинната енергия, съответно на преференциалните цени на електрическата енергия, произведена от централи с комбинирано производство на електрическа и топлинна енергия, утвърдени за регулаторния период 01. 07. 2020 г. - 30. 06. 2021 г. Това заявява председателят на КЕВР Иван Иванов в отговор до омбудсмана Диана Ковачева.

"Топлофикация пари не връща”, написа онзи ден “Труд”. Вероятно като са го прочели, комисарите от КЕВР са решили да се съобразят със заглавието във вестника. Едва ли можехме да очакваме някаква по-различна реакция. Нека да направим уговорката, че становището от вторник на КЕВР не засяга евентуалното надписване на ноемврийските сметки за парно, от които пропищяха хиляди потребители. И които тепърва ще се проверяват от прокуратурата и от същата КЕВР.

Не се сещаме някъде другаде по света сметките за топло да предизвикват скандали. Както и едва ли някъде съществуват по-неразбираеми фактури за изразходваната енергия.

Оправдание винаги може да се намери - дружеството е затънало в дългове, цената на природния газ се повишила “само” с 12 процента, а не с 15, температурите били с 3 градуса по-ниски отколкото преди година... Оправдания обаче къща не хранят и не топлят!

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Пламен Енчев

Този уебсайт използва "бисквитки"