Даниел Митов: В ГЕРБ има бойци, които знаят как да изведат България от кризата

"В ГЕРБ има бойци, които знаят как да изведат България от кризата. Гражданите ни отреждат първо място, но не дотолкова, че да можем да управляваме самостоятелно". Това заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Даниел Митов в ефира на БНТ.

Той упрекна поведението на ПП-ДБ, които веднага след края на последните избори на 9 юни обявиха, че ще бъдат опозиция.

"Отговорните партии в една парламентарна демокрация нямат друг избор, освен да започнат цивилизовани разговори помежду си, за да видят къде имат сходни приоритети и разбирания", посочи Митов.

Той припомни, че от ПП-ДБ са имали две правителства дотук и отбеляза, че ако са постигнали нещо, то е било благодарение и на гласовете на ГЕРБ в пленарна зала. И допълни, че от ПП-ДБ са били длъжни да направят компромис и да подкрепят проектокабинета на Росен Желязков.

"За нас беше важно да съставим правителство, затова протегнахме ръка към всички. Хората искат да имаме правителство и стабилност, това трябваше да стане ясно и на другите партии. Това, което направиха от ПП-ДБ, е, че се обявиха против евроатлантическия дневен ред и на стабилно и работещо правителство", коментира Даниел Митов.

Той посочи още, че цялата „митология“, че ДПС командва ГЕРБ е рухнала.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"