Марков се оттегля от „Величие“, но остава председател на парламентарната група

Николай Марков, който снощи заяви, че се оттегля от всякакви активности на партия „Величие“, все пак остава председател на парламентарната група на партията в Народното събрание. Това се разбра от думите на депутата Дарин Георгиев, считан за един от хората, близки до „Полковника“.

„Партия „Величие“ продължава да съществува, парламентарната група е единна. Николай Марков остава начело“, отсече той. 

Партията не била на Марков, била на идеите, добави народният представител. И макар нееднократно попитан, не отговори на въпроса чия тогава е политическата сила и кой е председателят ѝ: „Ние сме тук, за да представяме идеята и да я следваме“.

„Единни сме, ще си проличи на гласуването. Няма да подкрепим (кабинет с първия мандат)“, отговори на въпрос на „Труд news” Георгиев, но и същевременно се застрахова – такива били първоначалните нагласи. 

А относно твърденията на Ивелин Михайлов, че е бил заплашван от Николай Марков с убийство, депутатът коментира, че всеки е свободен да говори, каквото си иска. Отговори още, че не знае на „Величие“ да са били предлагани министерски кресла в замяна на подкрепа, както твърди идеологът и основател на партията Михайлов.

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Иван Гергов

Този уебсайт използва "бисквитки"