Дачич: Целта на властите в Прищина е да намалят колкото е възможно повече сърбите в Косово

Министърът на вътрешните работи на Сърбия Ивица Дачич заяви, че целта на властите в Прищина е да намалят колкото се може повече сърбите в Косово, да заличат перспективата им и да създадат съзнание сред тях, че няма оцеляване за тях, съобщава Kosovo-online.

В интервю за Večernje Novosti Дачич каза, че това са дългосрочните цели на косовския премиер Албин Курти, който не обръща внимание на споразуменията, постигнати в процеса на диалог.

 „За първи път сега се случи, че западните и източните страни, Европейският съюз, САЩ, Германия, Русия и Китай са съгласни с предложенията, представени от президента Александър Вучич“, каза Дачич.

По повод изявлението на специалния пратеник на ЕС за диалога между Белград и Прищина Мирослав Лайчак, че Сърбия е оттеглила писмото, в което се дистанцира от спорните части на Охридското споразумение, Дачич каза, че е чул за това от публикации във вестници и че няма информация, но посочи, че Сърбия има ясна политика, че ще изпълнява онези части от споразумението, с които се е съгласила.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"