Два „Мерцедеса” се сблъскаха край Монтана, шофьорите са в болница

Два товарни автомобила се удариха на пътя към Дунав мост 2 в област Монтана. При катастрофата са ранени шофьорите, съобщиха от Областната дирекция на МВР- Монтана. Поредният инцидент на шосето Е-79 към моста Видин – Калафат е станал към 18 часа в четвъртък след разклона за монтанското село Клисурица.

Товарен бус „Мерцедес” с плевенска регистрация, управляван от 45 годишния Владимир Е., в който пътувал и Георги Д. /34 г./ от Монтана, се сблъскал с „Мерцедес” със софийска регистрация с водач Благой М. /65 г./ от Бяла Слатина. Ударът е бил много силен, колите така се намачкали, че се наложило спасители да режат ламарините, за да измъкнат един от пострадалите. Двамата водачи са настанени в областната болница в Монтана – по младият със счупени крака, а другият с фрактури на ръцете и гръдна травма. Животът им не е в опасност, казаха медиците.

Причините за катастрофата се изясняват – най-вероятно ударът е станал заради висока скорост и мокра настилка, смятат експерти. Два екипа спасители и пожарникари са изтеглили потрошените коли и са почистили мястото, за да се възстанови движението. Катастрофите в този участък на пътя към и от Дунав мост 2 са чести, шосето е тясно, с много завои и непригодено за огромния транспортен поток. Нерядко в инцидентите има и жертви, коментираха пътни полицаи.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"