Два пловдивски фестивала ще съчетават насладата от виното и рока

Над 30 от най-водещите винарски изби от цяла България ще участват в първия по рода си вино тестинг „Wines of the Ages” в Пловдив на 22, 23 и 24 септември. Мащабният форум се организира от Tangra Mega Rock паралелно с фестивала „Sounds of the Ages”, който през последните 7 години се превърна в музикална емблема на града – бъдеща Европейска столица на културата през 2019 г.

Освен че ще могат да дегустират и да получат информация за различни първокласни вина, посетителите на „Wines of the Ages” ще имат и възможността да ги закупуват на място или да ги получат вкъщи с куриерска пратка. Идеята на организаторите е в три поредни дни да се съчетаят насладата от майсторски приготвеното вино и удоволствието от хубавата рок музика на живо, изпълнена на хилядолетната сцена на Античния театър. Мястото на вино тестинга е Военният клуб на площад „Централен”.

Суперзвездите, които ще радват гостите и жителите на Пловдив по време на „Sounds of the Ages” тази есен ще са канадският метъл идол Devin Townsend, който ще изнесе концерт заедно със симфоничния концерт на Държавна опера – Пловдив на 22 септември, легендарните Manfred Mann’s Earth Band на 23-и и британските колоси на прогресив рока Marillion на 24-и.

Извънредно тази година „Sounds of the Ages” ще подгрее пловдивската публика още на 3 юли (понеделник) с лондончаните PLACEBO, които ще изпълнят наистина най-доброто от кариерата си в потресаващо ретроспективно шоу по случай 20 години на сцената.

Билети за концерта на алтърнатив легендите все още са налични на нормалните им цени, въпреки че в съседни държави се продават на черно за двойно повече, твърдят оганизаторите от Тангра Мега Рок.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Николай Спасов, кореспондент на "Труд" в Пловдив

Този уебсайт използва "бисквитки"