Два пъти повече глобени за неправилно паркиране в Търговище

Близо два пъти са скочили санкционираните за неправилно паркиране в Търговище през миналата година, съобщиха от общинската администрация. Съставените фишове от полицията са над 3 000. През 2015 г. те са били към 1 600, а през следващата 1 800. Това показват данните от „Местни данъци и такси”, където се плащат глобите. Те са в размер 20 или 50 лв. и се налагат за паркиране на тротоари, зелени площи, в паркови зони, детски площадки и други.

От Общината съобщиха, че е проведена среща с ръководството на полицията за засилване контрола за неправилно паркиране, тъй като има множество сигнали за блокиране на движението от такива коли по възлови булеварди и улици.

И новоизградената улица, наречена „пробива Катрафилов” също се е превърнала в зона за паркиране, жалват се гражданите.

Рязко увеличеният автопарк в града прави движението и паркирането все по-трудно и по тази причина от Общината правят транспортна схема на Търговище. До момента не е имало такава. Предстои предложението за организация на движението да бъде публикувано на сайта на местната администрация, за да се запознаят с него гражданите и да дадат свои допълнителни предложения за подобряване безопасността и отпушване на трафика в натоварени направления.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Антоанета Марчева, кореспондент на "Труд" в Търговище и Разград

Този уебсайт използва "бисквитки"