Двама 14-годишни гинат в катастрофа

Трагедия на селски път в Търговищко

Момче без книжка взело тайно ключовете на “Мерцедес”, за да вози приятели

Няма данни за алкохол и дрога

Две 14-годишни момчета загинаха, а други две са тежко ранени при жестока катастрофа на пътя между селата Априлово и Марчино. Жертвите са от мюсюлмански семейства, които са почернени дни преди празника Курбан Байрям.

Трагедията станала към 23,20 ч в четвъртък, когато “Мерцедес Е 300” с белгийска регистрация излязъл с висока скорост от пътя и се ударил странично в ябълково дърво. На място загинал 14-годишният шофьор без книжка и негов връстник, седящ на задната седалка зад гърба му. Ранените момчета на 13 и 14 г. също седели отзад. Те били откарани в болница с фрактури отоци на белия дроб. Невредим бил само петият пътник на 14 г., който седял отпред до шофьора.

“Ударили са се до чешмата за Марчино, прокълнато място е това. През няколко години все млади хора загиват там. И все преди празници става. Страшно е! Майката на едното дете още не знае. Пътува от Холандия насам, ма никой не смее да ѝ каже. Четири сватби и сбор готвехме в началото на август, а сега погребения ще правим. Двете сватби са в семействата на загиналите деца, на техни роднини”, разказа жена от Априлово, откъдето са децата.

Автомобил се водел по документи на брата на момчето, който не е в България. Ключовете държал бащата и тийнейджърът ги взел тайно от него, за да повози своите връстници. На всички от автомобила са взети кръвни проби, но няма данни да са употребили алкохол или дрога.

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"