Две нови детски градини в "Бояна" и "Княжево" ще отворят врати до края на годината

До края на годината трябва да отворят врати две нови сгради на детски градини – в „Бояна“ и в „Княжево“. Подготвя се проектиране за детски градини в „Драгалевци“ и „Симеоново“, каза пред БНР кметът на район „Витоша“ Зарко Клинков.

„Също така училището в „Манастирски ливади – запад“ върви по график и в началото на 2025 г. трябва да е готово“, каза той.

Кметът посочи, че в район „Витоша“ активно се премахват излезли от употреба, стари автомобили.

„Дори преди две седмици освободихме един общински терен във Владая, на който бяха изоставени голям трактор и булдозер, за да можем да облагородим терена. Също така работим и да започнат ремонти и на калните точки, така че съществуващите автомобили да има къде да паркират“, обясни Клинков.

Той добави, че е стартирало изграждането на нов тротоар на ул. „Вихрен“ от страната на бул. „Братя Бъкстон“ в „Павлово“. Ремонтирани са и двете стълбища на трамваи с номера 7 и 27.

„В следващия месец ще ремонтираме и стълбището при църквата в с. Мърчаево. Имаме планове да започнем ремонта и на две стълбища в „Княжево“, обясни кметът на район „Витоша“.

Той добави, че в момента тече обследване на естакадата на бул. „България“, която е компрометирана. По думите му, там ще бъде изградена временна конструкция, която да поеме теглото на моста.

Кметът на район „Витоша“ каза още, че предстои изграждането на пробив от кв. „Симеоново“ към Околовръстния път. В момента се подготвя тръжната документация за тях.

По отношение на запустялата минерална баня в Княжево, Зарко Клинков уточни, че е входиран доклад в Столичния общински съвет, с който да се даде ход банята да стане общинска собственост.

TRUD_VERSION_AMP:3//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"