Две тежки контузии в „Байерн“

Преди гостуването срещу „Лудогорец“ в Лига Европа „Байер“ (Леверкузен) предизвика огромен гняв в Мюнхен. При загубата с 1:3 от „Байерн“ футболисти на „аспирините“ извадиха за дълго време от терена Корентен Толисо и Рафиня.

Първи пострада френският световен шампион. При сблъсък с Кевин Фоланд халфът падна лошо, усука коляното си и скъса предна кръстна връзка – поне половин година възстановяване. В края Рафиня бе изритан брутално от Карим Белараби и има разкъсвания на сухожилия. „Той искаше да му счупи крака – изригна Ули Хьонес, президентът на „Байерн“. - За такова нарушение трябва да бъде наказан за три месеца.“

Белараби получи червен картон след само осем минути на терена. А напрежението върху треньора Хайко Херлих се засилва с всяка минута. Но поне до мача с „Лудогорец“ бившият национал няма да бъде уволняван.

Байерн“ пък се уплаши за състава си. Освен Толисо и Рафиня при откриването на Шампионската лига срещу „Бенфика“ в Лисабон не може да играе и Кингсли Коман, който бе контузен от играч на „Хофенхайм“ в първия кръг на Бундеслигата и ще почива почти до Нова година.

Франк Рибери също уплаши фенове на „Байерн“. Французинът си тръгна с такси по време на мача. „Не съм бил ядосан, че не играя – обясни Рибери на следващия ден. - Всичко беше обсъдено с треньора Нико Ковач.“

Нападателят не бе в групата, защото до последния момент лекуваше контузия.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"