Двете жертви на атаката край Париж са майката и сестрата на нападателя

Двете жертви на нападението с нож днес в парижкото предградие Трап са майката и сестрата на нападателя, предаде Ройтерс, като се позова на френското вътрешно министерство.

Третият пострадал е случайна минувачка, която е с тежки наранявания след атаката, посочва Асошиейтед прес.

По-рано през деня представител на френските власти заяви, че полицията проучва дали става дума за семеен скандал.

Терористичната организация "Ислямска държава" пое отговорност за атаката, но не представи доказателства нападателят да е ставал неин член, отбелязва Ройтерс.

Извършителят на нападението е бил известен на френските служби за сигурност, предаде Radio France Info. През 2016 г. той е направил изявления, оправдаващи тероризма.

Радиото подчертава, че Трепе се смята за база на радикална ислямистка мрежа, която е изпратила по бойните полета в Сирия и Ирак около 50 джихадисти. Медията припомня, че предградието е едно от 30 точки във Франция, за които властите в Париж са разпоредили подсилване на полицията чрез допълнителен персонал и ресурси.

Причините за атаката с хладно оръжие в предградието Трапе на френската столица все още не са изяснени. Представител на съдебните кръгове поясни, че към настоящия момент антитерористичните органи все още не са се включили в разследването на нападението.

Френският министър на вътрешните работи Жерар Колон заяви, че нападателят е имал сериозни психиатрични проблеми, предаде Асошиейтед прес.

Министърът добави, че трети човек, който е сериозно ранен, не е бил член на семейството.

Жерар Колон обясни, че полицията е застреляла мъжа, след като той излязъл от дома на майка си с нож в ръката и пренебрегнал предупрежденията на полицията.

"Изглежда, престъпникът е имал сериозни психиатрични проблеми", каза Колон, цитиран от Ройтерс. "Бил е известен (на полицията) заради подкрепа за тероризма, но изглежда е бил емоционално неуравновесен, а не човек, който би откликнал на призивите за действие на терористични организации като Даеш", заяви Колон и добави, че засега антитерористичната прокуратура не ръководи разследването, но го следи внимателно.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"