Дебати в Бундеслигата за футболното хулиганство

Президентът на германската футболна федерация Райнхард Гриндел призова за спешни дебати на най-високо ниво след грозните сцени на насилие преди мача „Борусия“ (Дортмунд) – РБ „Лайпциг“ (1:0). Тогава привърженици на домакините нападнаха с камъни и други опасни предмети група фенове на гостите, сред които жени и деца.

Именно поради тази причина Гриндел настоява за промяна на футболната култура в Бундеслигата и по-долните нива на местния футбол.

„След ожесточените нападения и обидните транспаранти по трибуните, няма как да се върнем към нашата ежедневна работа – призна шефът на германския футбол. Трябва да обърнем сериозно внимание на този проблем и да върнем спокойствието по стадионите. Нужни е дебат и съвместна позиция срещу всяка форма на физическо или психическо насилие.“

Кметът на Дортмунд Улрих Зийрау също изказа своето възмущение от грозните инциденти:  "Репутацията на "най-добрите фенове", както се наричат запалянковците на "Борусия", беше изключително накърнена. Това не подхожда на една футболна столица, за каквато се имаме ние. Срамна работа."

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"