Девня ще има нов градски парк

Девня ще има нов градски парк. Изграждането му започна в централната част на квартал "Повеляново" в обособен общински терен, съобщи кметът Свилен Шитов, който публикува във фейсбук снимки от разчистването на района. Според Шитов финансирането на проекта е осигурено и няма пречки той да бъде завършен в рамките на няколко месеца. На информационната табела на обекта е посочен срок за финал на строителството до 12 декември.

Новият парк ще носи името "Марково". В него ще има детска площадка, спортно игрище, ограден кът за разходка и дресировка на домашни любимци, фитнес уреди, велоалея, открита сцена за провеждане на обществени мероприятия, паметник, беседки с барбекюта, пейки, перголи и мостово съоръжение, което ще свързва двете части на обекта. 

"Благодаря на собствениците на имоти в съседство, които се отзоваха на призива общината да закупи част от парцелите, за да може паркът да стане факт. Вярвам, че новата придобивка ще допринесе значително за подобряването на облика на квартал "Повеляново", а жителите му ще могат да се радват на едно добре уредено място за отдих, разходки, спорт и развлечения", каза кметът. 

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Даниела Фархи

Този уебсайт използва "бисквитки"