Делян Пеевски: ИТН да върнат мандата, за да се върви по Конституция

"Заявките за правителство с третия мандат са популизъм и скрита предизборна кампания. ИТН да върнат мандата, за да се върви по Конституция". За това призова председател на ДПС Делян Пеевски, съобщиха от пресцентъра на движението.  

"Парламентарната група на ДПС няма да участва в преговори за съставяне на кабинет с третия мандат, не защото не вярваме в необходимостта от това България да има стабилно и отговорно правителство, а напротив - защото не приемаме с евтин популизъм и клишета да се губи ценно политическо време на страната. Празното говорене на ИТН, което показва политическата им немощ и напъните на временния обитател на “Дондуков“ 2 са имитация на политика и отсъствие на отговорност пред хората. 

Освен това ние сме категорични - не можем да работим с проруската партия “Възраждане” и това за нас е единствената, непристъпна червена линия. 

С оглед изразените позиции на основните партии, заявките за опит за съставяне на правителство с третия мандат не са нищо друго, освен протакане и реализиране на нерегламентирана предизборна кампания, от която излъгани и подведени ще бъдат българските граждани. 

Отговорното политическо поведение изисква от представителите на ИТН единствено да върнат мандата веднага, за да има възможност Радев, между два задгранични полета, да изпълни задълженията си по Конституция и да насрочи парламентарните избори", заявява Пеевски, цитиран от пресцентъра на ДПС.

TRUD_VERSION_AMP:3//
Публикувано от Петя Кузева

Този уебсайт използва "бисквитки"