Делян Пеевски на въпрос на „Труд news”: Радев цепи ДПС (обзор)

Държавният глава веднага контрира: Иска да управлява държавата, а не може да си управлява партията

Президентът за решението на КС: Разклати конституционните устои!

Държавният глава Румен Радев е в основата на разцеплението в Движението за права и свободи. Това бе категоричен в кулоарите на Народното събрание председателят на партията и шеф и на парламентарната група на Двжението Делян Пеевски.

“Да, разбира се (президентът Радев стои зад разцеплението на ДПС - бел. ред.), утвърди той на въпрос на “Труд news”. “Шефът е Мистър Кеш, той командва всички. И както вчера се опита през пионките си от ППДБ да смени шефа на парламента Рая Назарян”, добави председателят на Движението за права и свободи. И съзря причината - Коприков и Узунов трябвало да осигурят на ППДБ “нова ала-бала” с машините за гласуване.

Пеевски критикува и бившия си „некоалиционен партньор” и екс шеф на „Да, България” Христо Иванов.

Да се сети Христо Иванов преди 4 години. Просто сега е намерил един компактен скут на Росенец и си пие мазно турско кафе. Той обича да минава по скутовете, родствено е обвързан с Доган (Пеевски визира майката на Христо Иванов - Мария Бойкикева, обявила се в подкрепа на движението на Ахмед Доган преди години - бел. ред.)

Президентът Румен Радев коментира думите на Пеевски почти незабавно, преди да връчи грамоти на първенците във Военната академия “Г. С. Раковски”. Като първоначално уточни - никога не се меси във “вътрешните дела на никоя партия”, но все пак бе критичен към Пеевски: “Но явно, когато имаш амбиции да управляваш цялата държава, а се вижда, че не можеш да управляваш собствената си партия, е нормално да си изнервен.”

Президентът попита реторично: “Не мислите ли, че медиите прекалено дълго ни занимават с личните тревоги и вълнения на въпросния господин? Който се опитва да представя това като някакъв обществен въпрос, какъвто не е. Това е личен въпрос. Не мога да коментирам фантазиите на тези хора”, остър бе Радев.

Президентът коментира и решението на Конституционния съд от 26 юли. “Това решение съществено разклати конституционните устои на България, а това бе катастрофален резултат от реформаторския напън на сглобката да използва и употреби основния закон като алиби за своето съществуване”, добави президентът.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Иван Гергов

Този уебсайт използва "бисквитки"