Демет Евгар е пристрастена към морфина

Актрисата играе главна роля в театралната постановка „Афифе“

Демет Евгар най-после сбъдна своята 20-годишна мечта като влезе в образа на Афифе Жале, първата мюсюлманска театрална актриса, излязла на сцена в Турция. В интервю за списание „Milliyet Sanat“, чиято корица украси, Демет говори както за пиесата, така и за ролята си.

Турската звезда обясни, че както Афифе Жале се бори срещу семейството си, когато влиза в консерваторията, така и тя самата е преминала през подобни трудности и дилеми: „Щях да загубя всичко, ако не бях в състояние да направя това, знам го много добре. С възрастта виждам по-ясно и съм убедена, че щях да се изгубя, ако не се занимавах с тази професия.“

Евгар допълни, че усеща страстта и огъня на Афифе Жале, с която има дълбока връзка: „Всички актьори, които сега горят от любов към театъра, вече познават много добре чувствата на Афифе.”

Актрисата описва борбата на Жале по следния начин: „Сякаш има стена, и света зад тази стена й принадлежи, а когато отваря вратичката и влиза през нея, цялата стена се срутва върху Афифе. Миналото започва да й тежи страшно много.“

Актрисата говори и за възхищението си от Афифе със следните думи: „Когато си помисля за нея, образът, който изниква в съзнанието ми, е заседнал под купища тухли. Семейството й не я подкрепя по пътя й, тя се пристрастява към морфина, но не се отказва от сцената, правейки с това истинска революция. Докато Ататюрк прави революция в страната, Афифе прави революция в театъра.”

Демет Евгар е от албански произход. Започва да играе на 17-годишна възраст в аматьорската група Afsem Theatre в Маниса. Дебютира в пиесата на Рей Куни „Kac Baba Kac“. После завършва театралния факултет на Държавната консерватория на Истанбулския университет. Докато учи там, заедно с нейни приятели, създават театрална трупа, в която Евгар е не само актриса, но и драматург. Следват участия в редица успешни театрални постановки. През 2009 г. Демет играе Елиза в пиесата "Cimri", режисирана от Мехмет Биркие. За тази роля е удостоена с наградата "Актриса на годината" на осмите театрални награди през 2010 г. Една от последните й роли на екран е в поредицата „Бахар“, която се радва на голяма популярност в южната ни съседка поради драматичните събития и напрегнатия сюжет.

На 17 март 2022 г. Демет Евгар се омъжва за Левент Бабаташ, с когото живее от 6 години преди това. През август 2022 г. им се ражда дете. Освен с актьорство, турската звезда се занимава активно и с пеене. През 2020 г. издава първия си официален сингъл „Nanay“.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"