Демократите ще гласуват онлайн номинацията на Байдън за втори мандат

Президентът на САЩ Джо Байдън ще бъде официално номиниран от съпартийците си демократи за втори мандат начело на Белия дом чрез виртуално гласуване, което е планирано за края на този месец преди Националния конгрес на Демократическата партия въпреки призивите да се оттегли, съобщи Ройтерс, като се позова на свои източници. 

Демократите и републиканците обикновено номинират официално кандидатите си за президентските избори на националните си партийни конгреси, но гласуването на кандидатурата на Байдън ще изпревари с няколко седмици форума на Демократическата партия, насрочен за 19 август в Чикаго, информира БТА. Планът за по-ранната номинация бе обявен много преди колебливото представяне на Байдън на дебата с Доналд Тръмп на 27 юни. 

Все още не е ясно как точно ще протече предварителният вот, казаха представители на Демократическата партия пред Ройтерс.  

Информационната агенция е разговаряла с над 20 от близо 4500-те делегати, които ще участват в процеса по номинацията. Осем от тях заявиха, че не са чували за „виртуално поименно гласуване“ или че в последно време не са се натъквали на подробности по темата. 

Много от подробностите ще бъдат определени на 19 и 21 юли, когато ще заседават специални партийни комисии. Очаква се виртуалният вот да се произведе няколко дни по-късно.  

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"