Депутат от партията на Зеленски: ВСУ имат ресурси за два месеца война

Украйна има достатъчно ресурси за още два месеца война с Русия. Това заяви ръководителят на парламентарната фракция на управляващата в Украйна партия „Слуга на народа“ Давид Арахамия пред азербайджанската медия "Репорт".

Той призна, че ситуацията с външното финансиране е доста тежка, затова страната ще търси възможности за нова мобилизация за сметка на вътрешни източници.

"Наскоро Европейският съюз прие програма от 50 милиарда евро за период от 4 години. Тоест, имаме определени финансови ресурси за следващите 4 години. Миналата седмица бях в Съединените щати и станах свидетел на подкрепата за Украйна. Въпреки това,  все още остават нерешени вътрешни техни въпроси, свързани с границата“, уточни той.

Народният представител е уверен, че през следващите два месеца Вашингтон ще гласува за предоставяне на пакета военна помощ за Израел, Украйна и Тайван. "Докато САЩ не гласуват, Украйна ще може да протака войната, използвайки своите ресурси", каза Арахамия.

"Имаме достатъчно ресурси за два месеца, така че се чувстваме сигурни. Що се отнася до финансирането на нови вълни на мобилизация, то няма да се осъществи без демобилизация. Ще са необходими допълнителни разходи за оборудване и обучение на хората, участващи в мобилизацията. По време на подготовката за контранастъплението имахме повече от 200 хиляди обучени войници. Някои от тях бяха обучени в Румъния, Франция, Италия, Испания и други чужди страни. Според съществуващите споразумения, ученията бяха извършено за сметка на тези страни“, подчерта Арахамия.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"