Деца от пет държави пристигат в Сливен на танцов фестивал

Сливен ще посрещне деца от пет държави, които ще участват в 21-вото издание на Международния детски фолклорен танцов фестивал "Приятелство без граници".

Досега фестивалът протичаше в няколко дни и приключваше навръх 24 май. Тази година той ще се проведе от 16 до 18 май. Негов символичен домакин ще бъде танцовият състав "Веселие" при Средно училище "Хаджи Мина Пашов" в града-домакин. Малките танцьори от България, Монголия, Полша, Сърбия, Турция и Украйна заедно с връстниците си от България ще изнесат голям концерт във вторник вечерта, на открита сцена на площад "Хаджи Димитър".

През следващите дни също са предвидени концерти, включително и в сливенските училища, срещи с кмета Стефан Радев и областния управител Чавдар Божурски. Участниците ще бъдат гости и на реновираната средновековна крепост "Туида", където ще участват в творческа работилница.

Организатор е общината, с подкрепата на Регионалното управление на образованието и Центъра за подкрепа за личностно развитие. Събитието е част от Майските дни на културата в Сливен.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Росица Николова, кореспондент на "Труд" в Сливен

Този уебсайт използва "бисквитки"