Деца рисуват върху нов автомобил във Велико Търново

Печалбата от продажбата на колата ще бъде дарена за оборудване на кабинетите по рисуване в СУ „Емилиян Станев”

Децата от паралелките по изобразително изкуство в СУ "Емилиян Станев" във Велико Търново рисуват вълшебен автомобил. Малките художници творят върху ново возило, предоставено за целта от представителството на „Volkswagen“ в старата столица. Предвижда се колата да бъде продадена, а средствата ще бъдат дарени за закупуване на техника – екрани и графични таблети за кабинетите по изобразително изкуство и графичен дизайн.

"Искаме децата да вярват в своето чудо, те са родени художници, артисти и са безкрайно талантливи. Нашият принос е минимален  – просто предоставяме един нов автомобил. Най-важното което искаме да им покажем е, че могат с изкуството си, с творчеството си, да направят така, че в училището им да се случват прекрасни неща", обясни Ирена Солакова, един от собствениците на автомобилното представителство във Велико Търново. 

Тя допълни, че талантливите малчугани ще украсяват автомобила два дни. Когато колата бъде напълно изрисувана, ще бъде лакирана в сервиз на фирмата и за три месеца ще бъде предоставена за тест драйв по улиците на Велико Търново. След това ще бъде продадена, а печалбата от продажбата ще бъде безвъзмездно дарена на училището за оборудване на кабинетите. 
"Надяваме се че, хората, които карат автомобила, ще бъдат щастливи, а клиентът, който го купи, ще припознае каузата на децата", коментира Солакова.

Осемгодишната Ралица сподели, че рисува принцеса, която разпръсква вълшебен прашец, от който се показва пеперуда. 
"Ние можем да нарисуваме всичко", казват възпитаниците на училището.

Еди /9 г/ пък е заел стратегическа позиция върху капака на новата кола, за да изрисува там морето, чието дъно е покрито от приказни корали.

Поляна  с вълшебни цветя, летящи риби, анимационни герои, фантастични животни пресъздават децата, които вярват, че колата ще стане притежание на добър човек, който също вярва в чудеса и вълшебства и ще го направи много щастлив.

Преподавателката по изобразително изкуство Бояна Пенева сподели, че в кабинетите ни по рисуване има нужда от големи екрани, които да предават ярки и наситени цветовете. Тя е убедена, че каузата ще успее, защото със средствата ще бъдат закупени и специални таблети за по-големите ученици, които изучават графичен дизайн. 
"Доброто в днес се случва, особено, когато се съберат на едно място толкова лъчезарни, талантливи и усмихнати деца като нашите", посочва Пенева.

 

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Веселина Ангелова, кореспондент на "Труд" във Велико Търново

Този уебсайт използва "бисквитки"