Деца хвърлиха пиратка и предизвикаха пожар

Огънят унищожи материали за саниране, дограмата и климатиците на два апартамента

Деца предизвикаха голям пожар, при който бяха причинени материални щети на два апартамента и на фирма за саниране, съобщиха от полицията в Сливен. Сигнал за инцидента е подаден в 16,16 ч. на 8 януари. Огънят лумнал в непосредствена близост до блок 26 в кв."Сини камъни" в областния град. На място са били изпратени два специализирани екипа. Произшествието е било ликвидирано в 16,50 часа.

Спасени са пет апартамента и един автомобил, паркиран в непосредствена близост до произшествието. Въпреки бързата реакция на пожарникарите, са изгорели 4 квадрата от складирана до блока топлоизолация на външната фасада. Унищожени са дограмите и три климатика, собственост на два апартамента в сградата. При проверката е установено, че пламъците били предизвикани от запалена пиратка, която деца хвърлили върху складираните материали за саниране.

На същата дата служителите на "Пожарна безопасност и гражданска защита" са реагирали на още два сигнала. В 13,14 ч. е получено съобщение за подпалени сухи треви и храсти в индустриалната зона на града. Три часа по-късно екипи са гасили пожар до бл. 36 на бул."Хаджи Димитър", при който били подпалени струпани отпадъци. Инцидентите са резултат от неправомерно запален огън на открито или хвърлена цигара.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Росица Николова, кореспондент на "Труд" в Сливен

Този уебсайт използва "бисквитки"