Децата на политиците не са божи кравички

Бунтът на отрочетата

Забъркват се в скандали, пият, пушат трева

Мамят агентите от спецслужбите

Колкото и властни хора да са силните на деня, те не винаги успяват да контролират постъпките на наследниците си, а това се отразява негативно на репутацията им. Дори спецслужбите се оказват безсилни. Политиците дават мило за драго скандалните истории никога да не видят бял свят, но все някога издънките излизат наяве.

Джена и Барбара Буш, дъщери на 43-ия президент на САЩ Джордж Буш

Джена и Барбара неведнъж са поставяли баща си в неловко положение. Те като че ли си бяха поставили за цел да изпробват търпението на секретните служби. През пролетта на 2001 г. Джена, която тогава е на 19 г. и е студентка в Тексаския университет, е хваната да пие твърд алкохол. Историята не е потулена, напротив, момичето се изправя пред съда. То е глобено, осъдено на общественополезен труд и освен това трябва да изслуша задължителен курс за вредата от алкохола.

Само след няколко месеца Джена отново се оказва в центъра на скандал, но този път в него е въвлечена и сестра є близначка, умната и отлична студентка Барбара. Момичетата успяват да излъжат агентите и вместо в студентското общежитие, отиват на бар. Там поръчват коктейл след коктейл, използвайки фалшиви шофьорски книжки. Един от компанията ги издава на полицията и те прекарват нощта в участъка. Медиите не остават равнодушни, а към употребата на алкохол се добавя и твърдението, че момичетата пушат, но не обичайни цигари. През 2009 г. излиза книга, в която работещият секретните служби на президента Роналд Кеслер казва, че близначките са били най-неуправляемите “първи дъщери”. Те често мамели агентите и ги карали тайно да закарат в болница някой препил приятел.

Пиер Саркози, син на 23-тия президент на Франция Никола Саркози

Бившият френски президент има трима синове и една дъщеря. Джулия, родена от брака му с Карла Бруни, още е твърде малка, за да създава неприятности на баща си, но похожденията на момчетата неведнъж са обсъждани в световните медии. На особено внимание се радва най-големият - Пиер. Сега той е на 36 г. и е обещаващ музикален продуцент, но като младеж не си поплюва да харчи държавни средства. Той се подвизава под псевдонима диджей Mosey и изнася концерти в елитни нощни клубове, докъдето лети с частни самолети. Грижливият родител изпраща с него бодигардове за сметка на държавната хазна.

Малия и Саша Обама, дъщери на 44-тия президент на САЩ Барак Обама

Малия и Саша Обама се преместват в Белия дом още като деца и бързо усвояват протокола. Но колкото по-големи стават, толкова повече проблеми създават на родителите си. През 2014 г. обвиняват сестрите в това, че се обличат не според възрастта си - критикуват ги, че носят мини на сериозно мероприятие в президентската резиденция. Тогава в защита на момичетата излизат бившите първи дъщери и апелират да не ги нападат, защото така и така им е трудно.

И ако публиката бързо забравя за минито, то за любовта на сестрите Обама към партитата, където щедро се лее алкохол, се споменава и досега. И докато родителите успяват да контролират по-малката си дъщеря, то Малия рано се опитва да докаже, че не се нуждае от излишна опека. През 2016 г. голямата дъщеря на Обама е забелязана на музикалния фестивал Lollapalooza. Освен че се държи не по детски, тя пуши, както се досещате, необичайна цигара. Говори се, че Барак и Мишел Обама дори са се скарали заради поведението на дъщеря си. Една година по-късно момичето е засечено пак с такава цигара.

Ал Гор III, син на 45-ия вицепрезидент на САЩ Албърт Гор

Бившият вицепрезидент на САЩ има три дъщери и един син - Ал Гор III, който от самото начало не върви по правия път. В нулевите години момчето, учещо в Харвард, често попада в неприятности. През 2000 г. го арестуват за първи път - за превишена скорост. Родителите успяват да потулят инцидента и обвиненията към него са снети. Ал е примерен не за дълго.

През 2002 г. единственият син на известния политик попада в полицейския участък за шофиране в нетрезво състояние. Грижливият татко отново го освобождава. На следващата година възниква по-сериозен проблем - у момчето намират забранени субстанции. Съдят го, но избягва затвора, по обясними причини.

За пореден път младият Гор е арестуван през 2007 г. - за превишена скорост. Този път не се разминава само с глоба. Офицерът от полицията усеща странен мирис и стига до извода, че нарушителят е пушил трева. При обиска на колата са открити наркотици. Обърканият млад човек така и не може да обясни присъствието им. Алберт е пуснат срещу голяма сума, която внася една от сестрите му. Бившият вицепрезидент настоява синът му да премине курс на лечение в рехабилитационна клиника. Оттогава досега наследникът не фигурира в скандални ситуации.

Ханибал Кадафи, син на бившия лидер на Либия Муамар Кадафи

Петият син на покойния либийски политик неведнъж е главно действащо лице в гръмки скандали. В младостта си темпераментният мъж често дава изява на емоциите - и към служителите в хотела, в който е отседнал, и спрямо жена си Алина Скаф. През 2004 г. пияният Ханибал решава да се повози на яхта, акостирала край бреговете на Сардиния. Всичко свършва зле: корабът се разбива в кея. Полицаите се опитват да смъмрят мъжа, а той веднага ги напада с юмруци. Няколко месеца по-късно Кадафи-младши отново влиза в конфликт със служителите на реда, този път във Франция. Ханибал провокира сериозна катастрофа, но не влиза в затвора. Той е освободен, защото се ползва от дипломатически имунитет.

Съпругата на Ханибал също го отнася. През 2005 г. той я пребива жестоко. В този момент тя очаква дете. Всичко завършва с факта, че синът на африканския политик е осъден на 4 месеца затвор. Той не влиза в затвора, защото присъдата е условна. Между другото, съпругата на Кадафи-младши е достойна за него. През 2011 г. световните медии обсъждаха жестоката постъпка на г-жа Скаф, която заля бавачката на децата си с вряла вода.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Славяна Манолова

Този уебсайт използва "бисквитки"