Дешан: Боли и трябва да боли, отговорността е моя

Френският национален отбор по футбол започна Лигата на нациите с поражение, като загуби от италианската селекция у дома с 1:3, а причините за поражението обясни треньорът Дидие Дешан.
- Имахме много добър старт, с много добър натиск върху съперника. След това беше по-сложно. Нямахме атлетичните способности да го издържим с техническите грешки. Знаех, че от спортна гледна точка няма да сме в най-добра форма. Откъм усилия и контраатака не бяхме най-добрите - започна Дешан.

- Имахме четирима офанзивни играчи, които направиха наистина добри неща, очевидно не през целия мач. Възниква въпросът за баланса, дисбаланса. Отборът беше млад. Сега е време да им дадем възможно най-много игрово време. Това е моя отговорност. Няма да променя мнението си за следващия мач въпреки резултата. Не е само защитата, а и позиционирането пред вратата на съперника - каза Дешан и добави:

- Уверявам ви, че боли и трябва да боли. Няма да соча с пръст играчите, това е моя отговорност. Бяхме по-слаби след първите 20 минути. Трябва да направим повече от това, което сме направили. Добре беше за Италия, имахме пропуски в играта. Не трябва да отлагаме много промяната срещу Белгия в понеделник – завърши селекционерът на Франция.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"