Джамбазки: Урсула фон дер Лайен настояваше да се затворят въглищните централи в България

Има тежко лицемерие в политическия живот в Европа и това няма да свърши добре. Това каза бившият евродепутат Ангел Джамбазки.

„За съжаление групите в дясно, които се определят в настоящия Европейски парламент, са три, а не две, което е далеч по-лошата новина. Трябваше да се търси вариант за обособяването на една по-голяма и по-силна група, каквато имаше в предходния парламент“, заяви Джамбазки по БТВ.

Според него в настоящата конструкция на ЕП отново ще има консенсус, който ще бъде насочен към националния интерес.

Той очаква да види през следващите дни да бъде постигнат консенсус между леви и либерали в полза на Урсула фон дер Лайен за председател на Европейската комисия.

„Това означава повече урсулизъм в България. Това означава смачкване на българската енергетика. Това означава повече от „Зелената сделка“ с всичко лошо в нея в областта на земеделието, енергетиката и какво още ви хрумне. Това означава повече празни приказки и лъжи“, категоричен е Ангел Джамбазки.

Бившият евродепутат посъветва настоящите представители на България в ЕП да не гласувате за преизбирането на Урсула фон дер Лайен за председател на Еврокомисията.

„Ако тя бъде избрана, ще продължи тази политика на малцинството. Това е политиката на малцинството, което налага този безобразен и безумен дневен ред. Нашите представители в ЕНП казаха по време на предизборната кампания, че са против „Зелената сделка“, но точно Урсула фон дер Лайен затвори тази сделка и тя настояваше да се затворят въглищните централи в България. Тогава всички български депутати признаха, че това е лошо за страната ни, но сега те пак ще гласуват за нея“, каза още той.

Според него българските евродепутати нямат лично мнение и гласуват според „началниците си, за които не се знае дали са в България, или са в чужбина“.

Той коментира стрелбата срещу словашкия премиер Роберт Фицо и кандидатът за следващ американски президент Доналд Тръмп, както и че не би се изненадал следващият опит за покушение да е насочен към унгарския премиер Виктор Орбан, защото не е удобен на мнозина с начина си на говорене.

Попитан дали не му липсва работа в ЕП, той отговори: „В политиката животът нито започва, нито завършва с един мандат“.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"