Джевдет Чакъров и Рамадан Аталай пристигнаха първи при Доган в Росенец

Рамадан Аталай, изгонен от парламентарната група на ДПС, дойде първи в резиденцията на Доган в Росенец.

Днес Доган събира депутатите от движението. Според предварителна информация срещата трябва да започне около 13 часа.

Рамадан Аталай е една от най-влиятелните фигури в ДПС преди да бъде изгонен от парламентарната група тази седмица, след като това бе поискано от пловдивската организация. Пръв Аталай заговори за едноличното управление на ДПС от Делян Пеевски и за конфликт между него и почетния председател Доган. В петък Аталай каза, че Доган с години е държан принудително затворен през назначената му охрана.

След Аталай в Росенец пристигна и Джевдет Чакъров, който е един от двамата председатели на ДПС заедно с Пеевски.

Според някои от източниците от ДПС на срещата са поканени всички народни представители. Разговорите са планирани като помирителни и на тях Доган ще се опита да накара Пеевски да върне колективните органи при вземане на решения в ДПС.

Според други източници обаче на разговорите са били поканени само 17 депутати, които послушаха Доган и гласуваха срещу правителството на ГЕРБ. А Пеевски и неговите 30 депутати, които подкрепиха правителството на ГЕРБ и влязоха в конфликт с указанията на Доган, ще бъдат извикани на разговори в неделя.

Минути преди 13 часа в резиденцията пристигнаха дузина депутати от ДПС, но те отказаха всякакъв коментар и влязоха в сараите без никакви обяснения. 

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"