Джевдет Чакъров отрече ДПС да разиграва етническата карта

Председателят на ДПС Джевдет Чакъров, на когото почетният председател Ахмед Доган гласува доверие, излезе с първи коментар след последните развития на вътрешнопартийния казус.

Тази сутрин Йордан Цонев пред бТВ се закле във вярност на председателя на ДПС Делян Пеевски и заяви, че за първи път в живота е против волята на Ахмед Доган, като добави, че в момента в ДПС било започнало противопоставяне между българи, турци и помаци в партията, както и не изключи сформиране на нова партия, ориентирана около Пеевски.

"Чухме анонс по отношение на някакви етически компоненти. Искам категорично да заявя, познавайки много добре философията на почетния председател д-р Ахмед Доган, който едва ли има нужда да казваме, че е в основата на етническия мир в България. ДПС, казвам го най-категорично и отговорно, е за единение и заедност за всички в България. Доближаването до такива представи и тълкуване е много опасно. Никой да не се опитва да се опира на етническата карта! Ние сме с колегите (от друго вероизповедание - бел.ред.)", каза Чакъров.

TRUD_VERSION_AMP:5//
Публикувано от Иван Гергов

Този уебсайт използва "бисквитки"