Джейкъб Колиър грабна сърцата на българската публика (СНИМКИ)

Пя на една сцена с „Мистерията на българските гласове“

Заедно записаха и две песни в София за deluxe версията на последния му албум

Пъстър, цветен, широко усмихнат, харизматичен, пълен с енергия и бос – 6-кратният носител на „Грами“, Джейкъб Колиър, пя на сцената в зала 1 на НДК заедно със световноизвестния български хор „Мистерията на българските гласове“. 

„Тази вечер сбъдвам една своя мечта – да бъда на една сцена с „Мистерията на българските гласове“! Не спирайте да мечтаете, защото мечтите се сбъдват!“, сподели вълнението си Джейкъб Колиър и поведе публиката на своето вълшебно музикално пътешествие.

Концертът започна с емблематичните „Ерген деда“ и „Гради Димо“ в изпълнение на българския хор под диригентството на композитора Георги Андреев, а на сцената бяха още музикантите от Quarto Quartet, китаристът Петър Миланов и Калина Андреева на контрабас.

След това на сцената изгря и самият Джейкъб Колиър, пълен с музика и нескрито възхищение от близката си среща с „Мистерията на българските гласове“, на които нескрито е голям почитател от години. 

Той изпълни някои от любимите си интерпретации и други, и достави пълна наслада на всички, дошли да се докоснат до магията на Джейкъб. Изпълненията му се редуваха - и в унисон и в контраст, с прекрасните песни на хора – част от от актуалната им програма „Гласове и струни“, с която в момента обикалят света. По време на някои от тях, като „Сватба“ и „Майстор Манол“, със свои вълнуващи интерпретации се включи и американската танцьорка и хореограф Дженифър Роуз.

За финал, дълъг и емоционален, Джейкъб Колиър и „Мистерията на българските гласове“ изпълниха заедно и песните, които заедно записаха на следващия ден – ALL AROUND и LITTLE BUE, които ще влязат в deluxe версията на последния албум на Колиър.

TRUD_VERSION_AMP:5//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"