Джо Байдън пак сгафи: Нарече военния си министър "черния човек", обърка и името му (ВИДЕО)

Президентът на САЩ Джо Байдън бързо стана мишена на нови критики в интернет, след като нарече министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин "черния човек", а в опита си да оправи положението, обърка и името му, пишат Sky News и Newsweek. 

След коментара си за "черния човек" Байдън се опита да се коригира, като вероятно искаше да произнесе "Остин", но сгреши името и каза това на съдия Кетанджи Браун Джаксън, асоцииран член на Върховния съд на САЩ.

Потребителите на социалните медии разкритикуваха коментарите на най-стария действащ президент в историята.

Видеото в X е откъс от интервю на "Breaking Entertainment News" (BET) с президента на САЩ, част от специалното предаване, наречено "Black America Votes", излъчено в сряда. 81-годишният президент говори пред Ед Гордън от "BET News".

Разговорът засегна много теми и проблеми, пред които е изправен Байдън. Здравето на държавния глава беше подложено на критики, тъй като все повече демократи са, меко казано, загрижени за шансовете на Байдън да изкара още един мандат.

Гордън попита Байдън дали би обмислил отпадане от президентската надпревара при всякакви обстоятелства.
"Ако имах някакъв медицински проблем, който се появи, ако лекарите дойдат при мен и ми кажат: "Имате проблем", отговори той.

TRUD_VERSION_AMP:18//
Публикувано от Петя Кузева

Този уебсайт използва "бисквитки"