Джоан Роулинг - на война с джендърите

Най-известната и богата жена в литературата Джоан Роулинг се очерта като обществен враг №1 на трансджендър движението за цензура и подмяна на реалността. Създателката на “Хари Потър” е класическа феминистка, която и до днес отказва да приеме официалните лъжи на комсомолците от могъщата ЛГБТ секта. В отговор те се опитват да я изличат от публичното пространство, защото казва истината, че има само два пола и разлика между тях. Роулинг побесня покрай скандалите в женския бокс на Олимпиадата и започна да финансира дела срещу джендър фанатиците.

Сега тя ще се опита да помогне с пари в делото на Сара Морисън, която твърди, че е била уволнена от филмовия фестивал в Белфаст, защото критикува джендър идеологията и е била на протест срещу това токсично явление.

А джендър фанатиците, пленили западните институции, продължават своята кафяво-розова война срещу врага. Наскоро те премахнаха всичко, свързано с Роулинг от изложба, вдъх-новена от нейните собствени книги за “Хари Потър” в музея за популярна култура в Сиатъл. Снимки, артефак-ти, споменавания, информация... все едно тя не съществува, а “Хари Потър” се е пръкнал в някое ЛГБТ мазе. После се разбра, че отговорникът за изложбата е трансджендър активист. Преди време Роулинг бе махната и от други официални събития, свързани с “Хари Потър”. Роулинг започна подкаст, тематично озаглавен “Съд за вещици”, в който тази каза, че не се разхожда постоянно с мисълта как ще я запомнят. Корпоративните медии, които преди я обожаваха, сега вкупом нападнаха нейния проект и пак я обвиниха в лишената от смисъл дума “трансфобия”.

Създателката на “Хари Потър” извървя пътя от приказна фея до зла вещица, само защото отказа да се поклони пред новия култ на трансджендър идентичностите. Наскоро дори вдъхновеният от нейните фентъзи книги спорт Куидич смени името си в знак на протест срещу “презряната от прогреса писателка”. Джоан Роулинг дълги години беше едновременно звезда и говорител на глобалното либерално ляво, но преди време си позволи да отбележи елементарния факт, че има два пола и биологична разлика между тях. Това се оказа смъртен грях в средите на транснационалното трансджендър движение, което се постара да я превърне в нов символ на злото.

Порасналите звезди от поредицата Даниел Радклиф, Ема Уотсън и Рупърт Гринт публично се дистанцираха от нея и съобщиха като по алгоритъм, че “транс жените са жени”.

Но как точно Роулнг изтри с години натрупан капитал в очите на вечно гладните за възмущение либерални тълпи. Авторката на “Хари Потър” просто написа, че не е ОК да се уволняват жени, защото са казали, че има такова нещо като пол. Поводът бе скандалът със служителката в британската организация “Център за глобално развитие” Мая Форстейтър, която беше уволнена и подложена на чудовищен тормоз от транс активистите, след като заяви очевидната научна истина, че има два пола. Роулинг си позволи да защити уволнената и заплашвана от джендър екстремисти Мая и бе наречена “урод, боклук, стара жена, грозна и глупава кучка”, а атаките срещу нея бяха подкрепени от мейнстрийм западни журналисти, коментатори, служители в институции и неправителствени организации. Актьорът Марк Хамил бе принуден да се извини публично, че е харесал публикация на Роулинг.

Джендъри организираха изгаряне на нейните книги, а престижни някога медии избълваха десетки есета на тема “Смъртта на автора” в опит да разграничат Роулинг от нейното собствено творение “Хари Потър”. Тя получи хиляди смъртни заплахи от транс активисти, а някои от тях пуснаха в пространството снимки на нейната къща, за да се види точният адрес.

Иначе Роулинг подкрепя всички други извращения на либерализма, но като феминистка от “старата школа” не успя да преглътне най-новата мода за изтриване на всякаква женска идентичност. Според джендър лобито всеки, който се идентифицира като жена, следва да бъде приеман като жена в разрез с реалността. Тази “транс” саморазправа с Джоан Роулинг демонстрира бруталната природа на организираната джендър идеология, прекосяваща граници, култури и законодателства. Едно здраво общество винаги трябва да е подготвено да противодейства на това отровно движение. 
А сега авторката ще помага и с пари на съпротивата.

Приказно богата 

Прочутата английска писателка в един момент от живота си е била на социални помощи преди да напише поредицата за “Хари Потър”, превърнала се в глобален феномен с над 600 милиона продадени копия. Така Роулинг става първият автор на романи с богатство над един милиард долара от продадени книги, според “Форбс”. Самата Джоан Роулинг преди време оспори тази новина, но няма съмнение, че тя е най-богатата писателка.

 

Може да си позволи да се опълчи

Беше впечатляващо да се наблюдава как Джоан Роулинг не се дава на онлайн тълпите за линч, които искаха тя да се извини или изпари. Писателката обаче показа гръбнак и не се предаде. Застана зад истината и възпитано отказа да повтори официалната лъжа за несъществуването на разлики между половете, а и полове изобщо. Но тя невероятно богата и влиятелна жена. Може да си го позволи и пак не беше лесно. А сега си представете какъв натиск има върху всички останали хора, които нямат нейните огромни ресурси.

Дъглас Мъри, автор

 

 

Жертва на либерален канибализъм

Наблюдавам внимателно целия цирк. Може да се каже, че тази жена е жертва на либерален канибализъм. Тя беше ОК с всички проблеми за цивилизацията ни, които подобни активисти и медии създаваха за всички нас от години. Никога не защити някой незаслужено очернен и смазан от машината за клевети и паралелни реалности. Докато не посегнаха на феминизма от “стар тип”. Защото новият феминизъм изисква да се признае, че няма жени и мъже.

Марк Стайн, автор и водещ

 

 

Права е за опасността от цензурата

Присъединявам се към посланието на Джоан Роулинг за опасността от цензурата. “Културата на заличаване” е пагубна. Редактори са уволнявани заради пускане на противоречиви статии, книги се изтеглят, журналисти не могат да пишат по определени теми, професори са разследвани за цитиране на произведения по литература в клас, изследователи губят работата си, заради реакциите към техни трудове.

Салман Рушди, писател

 

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Владислав Апостолов

Този уебсайт използва "бисквитки"