Джокович и Надал отново ще решават титлата

Новак Джокович и Рафаел Надал отново ще се изправят един срещу друг във финала на Аустрелиън оупън след историческата битка през 2012-а. Тогава сърбинът спечели близо 6-часовата сблъсък, който и досега е най-дългият мач в историята на турнира и най-дългият финал на Големия шлем.

А за да си осигури място в шампионската битка, Ноле имаше нужда от по-малко от час и половина. Толкова му бе необходимо, за да разгроми с 6:0, 6:2, 6:2 Лука Пуй (Франция). За разлика от предишните мачове в турнира, в които Джокера показваше признаци на слабост и дори даваше вид, че страда от травми, този път игра безгрешно. 24-годишният Пуй изглеждаше напълно безпомощен в началото и преди да се усети загуби първите 7 гейма, с което и един сет. През целия мач Джокович не намали темпото и допусна само 5 непредизвикани грешки срещу 27 на съперника. Сърбинът заби и 24 печеливши удара (18 за Пуй), постигна феноменална успеваемост от 87% при вкаран втори сервис – по-голяма дори от тази при първо подаване (84%).

„Това наистина беше един от най-добрите мачове, които съм играл тук – призна Ноле. - Всичко се случи така, както си го представях и дори по-добре. Знам, че на Лука сега му е тежко, но той направи страхотен турнир. Това му беше първият полуфинал, но скоро ще добие повече опит в срещи на такова ниво.“

Жертвата Пуй пък се скъса да хвали победителя и му предрече сигурен успех на финала.

„Мисля, че когато Новак играе така, той е най-добрият в света – сподели французинът. - Ще видим какво ще стане в неделя, защото и Рафа изглежда невероятно. Но Джокович не прави никакви грешки и се движи страхотно по корта. Преминава много лесно от защита в атака и е направо перфектен. Аз нямах време да реализирам стратегията си за мача.“

Джокович ще търси седмата си титла в Мелбърн, с която да изпревари Роджър Федерер като рекордьор на турнира. Сърбинът не пожела да прави прогнози за финала. „Определено бих си купил билет за този мач“, заяви той.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"