Джокович: Много ме отписват, това ме мотивира

Най-добрият тенисист за всички времена Новак Джокович е напълно готов за тенис турнира на предстоящите летни олимпийски игри, като обяви, че ще направи всичко, за да зарадва сръбската нация със спечелването на златен медал.

Той каза, че се чувства по-добре, отколкото преди Уимбълдън, където загуби на финала от Карлос Алкарас. Олимпийската титла е единствената, която липсва в богатата му кариера.

„Очакванията винаги са високи. Винаги подхождам максимално и се опитвам да донеса медал в Сърбия. Не успях да го направя на предишните олимпийски игри, но сега вярвам, че ще успея. През последните пет дни чувствам, че съм много по-подготвен, отколкото преди Уимбълдън“, каза Ноле.

И този път множество чуждестранни медии, както и букмейкъри, отписаха Джокович от надпреварата за олимпийското злато, на което той каза, че е имал подобни ситуации в миналото и че винаги се е връщал на правия път.

„Когато става въпрос за прогнози, хората винаги ще кажат, каквото искат. Тази година не спечелих титлата, много пъти ме отписваха рано. Това може да бъде само допълнителна мотивация за мен“, добави сърбинът. Той може да срещне своя голям съперник Рафаел Надал още във 2-ия кръг.

„Знам, че има голям интерес към този потенциален мач във втория кръг. Вълнувам се за битката. Първо трябва да преодолея контузията и да дам всичко от себе си. Наясно съм с тежестта на олимпийския турнир и отговорността да представлявам страната си. Ще се опитам да бъда победител",, обясни Новак.

Джокович обясни и решението си да не бъде в олимпийското село.

„В олимпийското село винаги имаш време да обмениш опит с други хора. Ще посетя олимпийското село, но няма да остана там. Една от причините е, че исках повече уединение и да мога да се подготвя максимално добре за турнира”, завърши сръбският тенисист.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"