Джон Бон Джоуви - Спасителят от моста

Легендарният рок тиранозавър Джон Бон Джоуви се превърна в герой след като заедно със своя асистентка попречи на непозната жена да скочи от мост в Нашвил, Тенеси. Кадри показват как прочутият певец, китарист, текстописец и актьор за кратко разговаря с дамата, която явно иска да се самоубие, като се хвърли от съоръжението в реката долу. Мисията му завършва успешно, а после той официално е поздравен от местната полиция.

Според органите на реда в града инцидентът е станал във вторник вечерта, докато певецът е снимал музикален видеоклип на моста. Във видеото, разпространено от местната полиция, може да се види как Джон Бон Джоуви се приближава до жената, навежда се над парапета и героично успява да я вдигне и да я прегърне. Музикални медии припомниха, че от години той подкрепя благотворителни инициативи, сред които и такива за превенция на самоубийства и грижа за хората в подобен риск.

Джон Бон Джоуви дава част от името си и на бандата, на която е лидер от десетилетия. Преди няколко месеца групата отпразнува 40 години на сцена с нов шестнадесети студиен албум, озаглавен тематично „Forever”. Според критиците песните на Джон и компания дават пример за непреклонност и постоянство, за способността да преодолееш трудностите и да излезеш по-силен, казват музикантите.

В началото на 80-те години, когато светът търси новия си музикален идол, „Бон Джоуви“ празнуват предлагат нещо уникално - смесица от рок, поп и хеви метъл, която звучи свежо и завладяващо. И до днес, след 40 години на сцена и многобройни турнета, те продължават да радват своите фенове с нови песни и незабравими концерти, включително и в България.

 В скорошно интервю фронтменът Бон Джоуви говори с голяма откровеност за изпитанията, пред които е изправен с гласа си, за операцията на гласните струни и за това, че все още не знае дали е готов да направи финален поклон пред феновете си. Проектът с 12 песни е записан за седем седмици, а синглите “Legendary“ и “Living Proof“ само за два дни. “Forever” е изпълнен с радост и дори е поглед към миналото. “Living Proof” е родословие на Джоуви, като е върнат характерният ефект на говорещата кутия, който прави “Livin' On A Prayer” толкова лесно разпознаваема. “The People's House” емоционално повтаря “Keep The Faith”, а великолепната “Waves” напомня на соловия хит на Jon – “Blaze Of Glory”. Много говори това, че Джон избира да завърши албума с “Hollow Man” - мрачно парче, което е намигване към суровата “Nebraska” на неговия герой Брун Спрингстийн. Tежката “Living Proof“ се отличава с един от най-силните припеви на групата от години насам.

С първия си албум, озаглавен просто "Bon Jovi", групата прави стъпка към световната сцена, но истинският им пробив идва с "Slippery When Wet" през 1986 година. Песни като "You Give Love a Bad Name" и "Livin' on a Prayer" стават химни на цяло поколение, изкачвайки бандата на върха на музикалните класации и в сърцата на милиони фенове. След този феноменален успех, “Бон Джоуви“ не спират. Проектите "New Jersey" и "Keep the Faith" установяват позицията им като една от най-успешните рок-групи в света. Въпреки промените в музикалните тенденции през 90-те години, групата успява да се адаптира и да запази своята уникалност, издавайки хитове като "Always" и "It's My Life".

Техният дух остава млад, а музиката им – вечно актуална.

„Ако пеенето ми не е страхотно, ако не мога да бъда човекът, който бях... тогава съм свършен. И съм ОК с това“, каза той в началото на годината. Американският певец посочи, че има голяма разлика между това да пееш в студио и да тръгнеш на турне.

„Току-що записахме нов албум. Пея всеки ден на вокална терапия. Но искам да свиря по два часа и половина на вечер, четири вечери в седмицата и знам колко добър мога да бъда, така че, ако не мога да бъда такъв... нека го кажа така, не е нужно да бъда дебелия Елвис", каза още Джон Бон Джоуви.

 

Заедно сме още от гимназията

Познаваме се още от гимназията в Ню Джърси, дори сме седяли на един чин. Той е не просто моята ученическа, а единствена и вечна любов – така вече повече от 40 години. Когато решихме тайно от всички да се оженим агентите му бяха бесни – тогава той беше рок звезда и от екипа му се притесняваха, че това ще намали фенките му. Не винаги всичко между нас е било идеално, но не сме се разделяли по време на бурите.

Съпругата му Доротея Хърли

 

Фалшив и претенциозен на сцената

Изобщо не съм фен на Джон Бон Джоуви. Той е толкова претенциозен и фалшив. Погледнете дори снимките му – в тях просто има нещо нередно. Неговият Версаче стил, позите на филмова звезда, цялото му сладникаво сценично поведение – не, не мога да го възприема, наистина.

Джеймс Хетфийлд, фронтмен на „Металика“

 

Дължа му извинение

Не съжалявам, че напуснах групата, съжалявам за начина, по който го направих – точно преди концерта ни в Канада през 2013г. Затова искам да се извиня на Джон и на останалите момчета, най-вече на феновете, но духът и краката ми просто не позволиха да излезе на сцената. Беше ми трудно да бъда „женен“ за четири други момчета и да обърна внимание и на дъщеря ми по това време. Знам, че разочаровах много хора.

Бившият китарист на групата Ричи Самбора

Направиха документален филм за него и бандата му

„Благодаря, лека нощ: Историята на Бон Джоуви“ - това е заглавието на амбициозният документален филм, посветен на Джон Бон Джоуви и неговата прочута рок банда „Бон Джоуви“. Документалната поредица от четири части тръгна първо в САЩ в известна стрийминг платформа и получи топли отзиви от критиците. „Колкото и вълнуваща да е историята на един талант, който се появява веднъж в живота, още по-рядко се случва легенда като Джон Бон Джоуви да разкрие най-уязвимите си моменти, докато все още ги изживява. Четиридесет години лични видеоклипове, неиздавани ранни демонстрации, оригинални текстове и невиждани досега снимки“, се казва в синопсиса на продукцията.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"