Джонсън призна грях - карал колело на тротоара

Ново проучване отново дава мнозинство за торите

Борим се за всеки глас на изборите, каза британският премиер

Каране на велосипед по тротоара, което е нарушение на правилата - това е най-лошото нещо, което британският премиер Борис Джонсън каза, че е правил, предаде Ройтерс.

Това отвърна Джонсън на въпрос на тв “Скай” кое е най-лошото нещо, за което е готов да признае. “Искам да знаете, че твърдо и силно не одобрявам хората, които карат (колело) по тротоара, и мисля, че това е грешно и се чувствам зле, че съм го правил”, допълни премиерът.

На въпрос дали се притеснява за предстоящите в четвъртък предсрочни парламентарни избори, Джонсън отговори утвърдително и допълни, че “се борим за всеки глас”. “Смятам, че това е критичен момент за страната”, заяви премиерът.

Междувременно най-ново проучване - на агенция Datapraxis, публикувано днес в “Таймс”, показва, че консерваторите на Джонсън ще получат мнозинство в Камарата на общините на предстоящия вот. Прогнозите на Datapraxis са торите да имат 344-ма депутати в 650-местния парламент. На опозиционните лейбъристи проучването отрежда 221 депутатски места.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"