Джошуа бяга от бой с Кобрата

Антъни Джошуа ще се опита да избегне мач с Кубрат Пулев дори ако бъде задължен да защитава титли в тежка категория. Британецът първо трябва да си върне четирите пояса, които изгуби от Анди Руис преди 4 месеца. Ако успее на реванша в Саудитска Арабия на 7 декември, Джошуа най-вероятно ще оваканти трофея на Международната боксова федерация (IBF), за който българинът е задължителен претендент. Поне така твърди агентът му Еди Хърн, който смята, че за Ей Джей по-добър вариант е бой с новата звезда при най-тежките Олександър Усик.

Украинецът, който сдаде абсолютната титла в полутежка категория, дебютира с победа като отказа в 7-ия рунд Чаз Уидърспун. Американецът бе избран за съперник на Усик само няколко дни преди мача, след като Тайлър Спонг бе хванат с допинг.

„Усик вероятно ще се бие с победителя от мача между Джошуа и Руис – заяви Хърн, който е агент и на Усик. - Не вярвам да се бие отново тази година, по-скоро го очаквам в Саудитска Арабия. Джошуа не би искал да оваканти нито една от титлите, но ако се наложи да го направим, ще е поясът на IBF, докато Усик ще е претендент на WBO.“

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"