Джошуа очаква бой с Пулев

Пътят на Кубрат Пулев към втори мач за световната титла в тежката категория на профи бокса е открит. Владимир Кличко, от когото българинът загуби предишния си бой за поясите, сложи край на кариерата си и така пропадна очакваният му реванш с шампиона Антъни Джошуа. От лагера на британеца до последно се надяваха да убедят 41-годишния Кличко да се съгласи на втори мач и стигнаха дотам, че издействаха отлагане на защитата на Международната боксова федерация (IBF) и запазиха най-голямата зала в Лас Вегас за 11 ноември.

След отказа на Кличко обаче Джошуа призна, че „почти сигурно“ ще се бие с българина, който е задължителен претендент на федерацията.

„Имаме споразумение с IBF, че ако не се бием с Кличко, съперник ще е Пулев – заяви Еди Хърн, мениджър на шампиона. - Признавам, че съм много разочарован от решението на Кличко, но сега трябва да продължим напред. Имаме си задължителен претендент и сега е ред да се заемем с него. Очаквам лесно да стигнем до споразумение.“

По думите му възможните дати са 28 октомври и 11 ноември, а Кардиф е по-вероятно място от Лас Вегас. Миналата година немската компания „Зауерланд“, която се грижи за кариерата на Пулев, отхвърли оферта на британеца за доброволна защита заради неизгодни финансови условия.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"