Дилър глътна 20 грама дрога, умря от свръхдоза (обзор)

Бургаската полиция атакува дома на пласьор

Бидон с наркотици открит след смъртта на Деян Иванов-Китаеца

Наркодилър издъхна от свръхдоза в болницата в Бургас, след като по време на полицейска проверка няколко часа по-рано глътнал пакетче с близо 20 грама от синтетичната дрога пико.

Смъртта на 25-годишния Деян Иванов-Китаеца настъпила в неделя вечерта, а в 111,30 ч същия ден домът му на ул. “Пирин” в бургаския квартал “Черно море” бил атакуван от полиция. Когато разбрал, че криминалистите идват да го проверяват, Китаеца опитал да се отърве от част от дрога като погълнал цяла шепа кристали. По неофициална информация наркотикът бил пико, което самият домакин “сготвил” в своята кухня, но от полицията не потвърдиха, че са го заловили, докато бърка химикали. При всички случаи 20-те грама били предостатъчни да тръшнат слон, Китаеца припаднал и бил откаран в кома в токсикологията на УМБАЛ-Бургас. Лекарите дълго време се борили да спасят живота му, използвали всички познати медицински методи и противоотрови, но Китаеца издъхнал без да дойде в съзнание.

Мъжът, който има криминално досие и присъди, бил следен през последните няколко месеца от наркополицаи. Акцията продължила с обиски в имота на Китаеца, като от барака до къщата му бил изнесен бидон, натъпкан с 1 кг канабис, 100 грама кокаин, плик с 500 розови хапчета екстази, четири плика с общо 250 гр. червен фосфор, три топчета с бели кристали и електронна везна.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"