Вестник "Република": Димитров срещу Синер на финала: Кой е тенисистът с прочути гаджета, който изненадва приятно света

В последното действие на турнира в Маями италианецът ще се изправи срещу българина, който ще се завърне в челната десетка след годините, през които за него се говореше преди всичко в клюкарските издания заради неговите любовни истории, достойни за кориците на светските издания

 Тенисистът на бъдещето срещу човека от миналото. Съдбата ги изправя един срещу друг на стадиона „Хард Рок“ в Маями Гардънс в 21 часа на финала на Florida Masters 1000. Яник Синър и Григор Димитров, точно с десет години и три месеца възрастова разлика - два живота, които не могат да бъдат по-различни един от друг.

 Победата би отредила на италианеца второ място в ранглистата на ATP, след като изпревари Алкарас, победен на четвъртфиналите от българин „На терена той ме накара да се почувствам като 13-годишно момче” – заяви за съперника си испанецът.

 

Димитров и онзи непосилен етикет "Новия Федерер"

 Димитров, от друга страна, вече е сигурен, че ще отведе бекхенда с една ръка там, където заслужава - в класацията на десетте най-силни тенесисти в света поради пропадането на гърка Циципас. Ако спечели срещу Синер, ще се изкачи до седмо място, ако загуби ще спре на девето. Това е завръщане в челната десетка на света шест години по-късно или след 260 седмици мъченическа история на спортиста, който трябваше да бъде „новият Федерер“. Тоест наследникът на чистия тенис, на класическата хватка, който стана приятел на швейцарския шампион - негов недостижим модел, до когото успя малко да се доближи през 2017 г., когато победата във финалите на ATP го изведе до третата позиция на световния подиум.

Димитров и неговите любовни истории - Шарапова, Шерцингер, Османова

 Димитров повече не достигнати тези висини отново. Свлече се в класацията, а разговорите за него се изместиха от спорта към клюките, визиращи към гаджетата му, защото по неговите думи „лесно се губиш в красотата“. И година след година, то винаги бе на кориците на специализираната преса. От 2012 до 2015 г. папараците го щракаха редом с колежката му Мария Шарапова,  от 2016 до 2019 г. с бившата певица на „Pussycat Dolls“ Никол Шерцингер, която се бе разделила с Луис Хамилтън няколко седмици преди Димитров да я свали, от 2020 до 2023 г. заедно с Лолита Османова - дъщерята на руския енергиен магнат Елдар Османов. След като тази връзка приключи, от пролетта до есента на миналата година Димитров бе придружен от Мадалина Геня с румънската манекенка и актриса Григор бе забелязан миналото лято и в Портофино. След това през есента двамата изтриха всички общи снимки от профилите си.

Серина Уилямс в ложата на Димитров: кръгът се затваря

 Всичко имаше смисъл за Димитров в петък, 29 март, в Маями, по време на спечеления полуфинал срещу Зверев. В бокса на българина го очакваше Серина Уилямс - неговият младежки флирт. Нямаше как - на корта той е великолепен тенисист, способен да победи деветима играчи от „топ“ десятката от октомври насам, отприщвайки щури атаки от форхенд по страничната линията, толкова подобни на магическите удари на Федерер.

 Сега му предизвикателството със Синер, когото Димитров определи като "без съмнение най-добрият играч в света". Оценява го като спортист, възхищава му се като личност: „Фантастичен човек е Яник. – казва българинът. - Той има страхотно образование, което е получил благодарение на неговото семейството, както и безпогрешни умения, научени от екипа му."


Синер и този впечатляващ прогрес

 Броени часове преди успеха на българина се случи впечатляващата победа на италианеца над Медведев. Онези 6-1 и 6-2 след шестдесет и девет минути абсолютно превъзходство, което никога досега е е било толкова ясно срещу играч със стойността на руснака. Синер се издигна на следващото ниво, той извървя още един участък от оня път, който, кой знае защо, допреди няколко месеца критиците му твърдяха, че бил вървян твърде бавно. Сега италианският тенисист е готов да се проектира в бъдещето, което ще се случи сега, след няколко часа. В първата му важна среща срещу големия мъж от миналото.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"