Димитър Манолов: Ако падне правителството, на второ четене може да получим друг бюджет

От една страна имаш пълно отсъствие на политически опит, от друга – самочувствието на самодържец. Това няма как да не те доведе до резултат, сходен с този, който виждаме. Това каза за БНР президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.

"Цялата работа ужасно прилича на турски сериал, в който се занимаваме кой с кого, къде. Такова чудо май никога не съм виждал. Че сме в криза, в криза сме“, допълни още Манолов във връзка с актуалната политическа ситуация.

Манолов критикува това, че през април е бил приет бюджет, който се актуализира през юни: "Сътворено е нещо, към което могат да бъдат отправени страшно много критики. Приеха бюджета на ДОО и на Здравната каса, към които също има сериозни забележки. Следва големият бюджет, който е възможно да не бъде приет и тогава не знам какво се прави."

„В годините назад системата на държавното обществено осигуряване, в частност пенсионната, бе лишена от една четвърт от собствените си приходи. С тези пари насърчавахме бизнеса, създадохме Здравната каса, правихме какво ли не, но ги извадихме от пенсиите, от вноските за пенсии. Трябваше да бъдат повишени минималните осигурителни прагове – нещо, което не е правено от години“, каза Манолов.

Президентът на "Подкрепа" изрази опасения на фона на по-ниските цени у нас в процеса на присъединяване към Еврозоната дали по-високата инфлация "не се прави нарочно, за да се постигне ценова конвергенция" и допълни, че това е "страшно, защото ще стане за сметка на покупателната способност на българите".

„Ако падне правителството преди бюджетът да е приет на второ четене, на второ четене може да получим друг бюджет“, посочи Димитър Манолов.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"