Дирят за убийство министър на щастието

Лал Сингх Аря е член на управляващата индийска партия

Министърът на щастието в централния индийски щат Мадхя Прадеш е издирван във връзка с убийство, съобщи местната полиция, цитирана от Би Би Си.

Униформените дирят Лал Сингх Аря (53 г.), който е в неизвестност от вторник, след като съд нареди ареста му. Заподозрян е в убийството на опозиционен политик през 2009 г. и по-рано е отхвърлял тези обвинения.

Мадхя Прадеш е първият и единствен щат в Индия, който има министерство на щастието, чиято задача е да работи за благополучието на гражданите. Департаментът бе създаден през 2016 г. от управляващата Народна партия на индийския премиер Нарендра Моди и бе натоварен “да създаде екосистема, която ще позволи на хората да реализират потенциала си на вътрешно благоденствие”. Щатът е втори по големина в Индия с население от над 70 млн. души.

Аря ръководи министерството от основаването му, включително 5 други департамента, сред които авиация, администрация и благосъстояние на кастите и племената.

Полицията заяви, че се надява да залови министъра преди насроченото му явяване пред съд на 19 декември. “Уверени сме, че ще го хванем дотогава”, подчерта подполковник Прашант Каре.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"