Длъжник на община Свищов иска да и продаде бивше кино заради борч от 200 000 лв

Бизнесмен от Свищов, който е един от най-крупните длъжници на общинската хазна е предложил на кметството да продаде бившата голяма зала на бившето кино „Алеко“в града, която през последните години функционира като дискотека. Офертата е на 55-годишния Тодор Тодоров, който е по-известен с прякора Бобслея заради участието си в Зимните олимпийски игри през 1988 г. в Калгари в тази дисциплина. Той е депозирал предложението си до кмета и до Общинския съвет в крайдунавския град.Според офертата за продажба на частен имот с площ от 1200 кв.м, общината имала нужда от голяма зала за провеждане на различни мероприятия. Заради това Бобслея предлага да продаде своя имот, но цена не се посочва. Залата на бившето кино „Алеко” е продадена през 2006 г.от „Търновфилм“ЕООД на Тодор Тодоров за 742 лева. Това става ясно от нотариалният акт по сделката.

Кметът на Свищов Генчо Генчев потвърди, че има такова предложение ,което е разгледано ,но няма шанс да бъде внесено в Общинския съвет.

„Това е несериозно.Тодоров дължи над 200 000 лева за данъци на общината.Вече съм наложил запор на негови и на сметките на общо 75 длъжници за събиране на вземанията“, коментира Генчев.

На първо четене в заседанията на общински съвет все пак е било отправено запитване за продажба на имот от най големия длъжник на общината.Преди няколко месеца се разбра, че Тодор Бобслея е натрупал борчове към кметството, но тогава той заяви, че ги погасява на траншове, но бизнесът в града е замрял, защото икономиката е срината.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Веселина Ангелова, кореспондент на "Труд" във Велико Търново

Този уебсайт използва "бисквитки"