Днес Реал Мадрид представя Мбапе пред 85 000 на "Бернабеу"

Феновете на Реал Мадрид ще присъстват днес на клубния празник по повод представянето на звездата Килиан Мбапе на препълнения стадион "Сантяго Бернабеу". 85 000 зрители ще подобрят рекорда, поставен преди 15 години от Кристиано Роналдо по време на промоцията му с бялата фланелка, приветствайки французина. 

Въпреки че билетите са безплатни, те бяха разграбени. Мбапе ще подпише новия си петгодишен договор с президента на Реал Флорентино Перес, преди да влезе на стадиона около 13:00 ч., за да поздрави феновете, след което ще даде пресконференция.

Въпреки че новите му съотборници започнаха тренировки на 15 юли, нападателят ще има още няколко дни почивка, преди да започне сезона най-вече заради носа му, който беше счупен по време на победата на Франция с 1:0 над Австрия на 18 юни по време на груповата фаза на ЕВРО 2024. Звездата ще носи фланелката с номер 9, която бе пусната в продажба на 11 юли в магазините на Реал

"Това е огромно удоволствие и сбъдната мечта. Това е клубът, в който винаги съм мечтал да бъда", каза Мбапе по повд на трансфера си.

Тимът започва новия сезон срещу Майорка през уикенда на 17-18 август.

Клубът се надява да компенсира разходите - заплата от 15 млн. евро на сезон и бонус за подписване на договор от над 100 млн. евро - чрез спонсорски договори и продажби на билети, а Мбапе мечтае за първия си трофей от Шампионската лига и Златната топка. 

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"