ДНК проба доказа: Мартин Трифонов е изнасилил и убил детето в Сотиря

Резултатите от извършената ДНК-експертиза доказват, че Мартин Трифонов е извършител на зверското изнасилване и убийство на 7-годишната Кристин Георгиева от сливенското село Сотиря, съобщиха от обвинението.

Анализът е извършен възоснова на взетите от тялото на детето проби. На 19 август Окръжната прокуратура ще внесе искане за задържане под стража на 21-годишния убиец-изнасилвач. Окръжният съд вероятно ще се произнесе следобяд по искането, тъй като престъпникът е в болница заради раните, причинени му по врече на преследването. Междувременно той признал извършеното жестоко престъпление пред назначения си служебен адвокат.

Момиченцето бе открито от близките си на 15 август, около 14 часа, на метри от дома им в селото, в коритото на вада. Детето бе прието в областната болница със счупени ребра, тежка травма на черепа и други сериозни наранявания. То издъхна в болницата от несъвместими с живота травми. Убиецът бе задържан след издирване в Балкана над селото, в което участваха служители на полицията в Сливен, гранична и военна полиция, жандармерията, следовите кучета на силовите структури, горски стражари, планински спасители и жители на селото.

Трифонов е излежал присъди за опит за изнасилване и блудство с 16-годишно момиче и за кражба. Той е замесен в трагедията отпреди година, когато в Сотиря загина 33-годишен мъж при опита си да го спаси от кучетата си.

19 август е обявен за траурен ден от кмета на Сливен Стефан Радев. На същата дата близки на детето организират траурно бдение пред общината.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Росица Николова, кореспондент на "Труд" в Сливен

Този уебсайт използва "бисквитки"