ДНР: От началото от началото на специалната военна операция на територията на републиката са загинали 117 цивилни

Ранени са 640 цивилни, 117 от които са загинали от началото на специалната военна операция на територията на Донецката народна република (ДНР). Това каза заместник-ръководителят на Народната милиция Едуард Басурин в ефира на телевизия "Россия-24“, съобщава ТАСС.

"От началото на специалната военна операция на територията на Донецката народна република са убити и ранени 640 души, 117 загинали, четирима от тях са деца, а още 42 са ранени. Има 46 ранени деца", допълни още Басурин.

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са загубили 36 души в боевете с Народната милиция на ДНР през изминалото денонощие, каза Басурин.

„От началото на днешния ден наши военнослужещи са  убили 36 украински националисти, четири номадски 120-милиметрови минохвъргачки, две бронирани машини и три камиона“, каза той в изявление, разпространено от пресслужбата на ведомството за отбрана на републиката.

Басурин добави, че Народната милиция е заловила една БМП и две бронирани машини.

Ситуацията на линията на съприкосновение в Донбас ескалира на 17 февруари. В Донецката и Луганската народни републики те съобщиха за най-интензивния обстрел от Украйна през последните месеци. На 21 февруари руският президент Владимир Путин обяви признаването на суверенитета на ДНР и ЛНР в съответствие с техните конституции в границите на Донецка и Луганска области в началото на 2014 г. На 24 февруари Путин, в отговор на молбата на лидерите на републиките на Донбас за помощ, обяви специална военна операция. ДНР и ЛНР започнаха операция за освобождаване на своите територии, които бяха под контрола на Киев.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"