До 10 000 лв. ще струва на общините всеки километър път без винетка

Между 5 и 10 хиляди лева на километър ще струва поддръжката на един километър от републиканската пътна мрежа на общините, които решат да стопанисват шосета до крайни квартали и близки селища, така че да не се плаща винетка за тях. Това обясни по време на заседанието на Националното сдружение на общините в Република България кметът на Троян Донка Михайлова. Към момента са водени устни разговори с представите на пътната агенция, но няма писмено описани условията, при които държавното ведомство ще предоставя за стопанисване тези пътища на общините, стана ясно на заседание на НСОРБ.

Според кметът на Димитровград Иво Димов е необходимо централите институции да провеждат консултации преди да анонсира решенията си.

Председателят на УС на НСОРБ - кметът на Велико Търново Даниел Панов информира колегите си, че е изпратил писмо до регионалния министър Петя Аврамова и ръководството на пътната агенция с настоятелното искане правилата, при които част от републиканската пътна мрежа ще бъде освобождавана от винетни такси, да бъдат публично оповестени, да са ясни и еднакво валидни за всички граждани. Въпрос на преценка на общините и общинските съвети е дали ще се възползват от предложените условия.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Наталия Малчева

Този уебсайт използва "бисквитки"