До 1100 евро за квадрат в центъра на Кърджали

Нараства търсенето на къщи

До 20 хил. евро за гараж

Цените на апартаментите в центъра на Кърджали най-често са от 900 евро до 1100 евро на квадратен метър, в зависимост от състоянието на жилището, етажа и конкретната локация. В квартал “Възрожденци” имотите са по-евтини, там цените най-често са около 800 евро на кв. метър.

В кварталите на града цената на панелно жилище от 80 кв. м, което е ремонтирано и обзаведено без излишен лукс, най-често варира от 55 хил. до 65 хил. евро. За тухлените апартаменти цените стигат до 80-85 хил. евро. Като конкретната цена зависи от състоянието на жилището. Но купувачите са станали по-претенциозни. На пазара има голямо предлагане и купувачите внимателно избират имота, който най-добре отговаря на изискванията им.

Нараства търсенето на самостоятелни къщите, като цените най-често са от 100 хил. до 160 хил. евро. Предпочитани райони са “Байкал”, “Веселчане” и “Студен кладенец”. В центъра на града цените на къщите стигат до 420 хил. евро.

Най-често имоти в Кърджали купуват хора, които са работили в чужбина, изкарали са пари и искат да ги вложат в имот.

Някои търсят апартаменти на първия етаж с цел да променят статута им в магазин или офис. Гаражите в центъра на града също са търсени. Цените им най-често варират от 15 хил. до 20 хил. евро, но подземните са по-евтини.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"