До 2000 евро/кв. м в центъра на Пловдив

Има повишен интерес към къщи

Нараства търсенето на парцели

В Пловдив средните цени на жилищата най-често варират от 900 евро до около 1500 евро на кв. м в зависимост от характеристиките на имота и неговото местоположение. Но в центъра на града цените са по-високи и са в диапазона между 1500 евро и 2000 евро на кв. м, пише в анализ на консултантска компания на пазара на имоти.

Предпочитани от купувачите райони в Пловдив са “Тракия”, “Кършияка”, “Христо Смирненски”, “Младежки хълм”. Основен дял от предлагането на пазара на имоти имат двустайните и тристайните апартаменти. Най-активно е предлагането в районите “Парк Отдих и Култура” със средни цени в диапазона 1000-1400 евро/кв. м, “Южен” и “Остромила”, където предлагат имоти на шпакловка и замазка на цени от 850-1200 евро/кв. м, и “Тракия” със средни цени от 1000-1200 евро/кв. м.

В района на Пловдив нараства търсенето на къщи, както и на парцели, върху които може да бъде построена къща. Все повече хора искат да се отдалечат от напрегнатото ежедневие в големите градове и искат да имат по-спокойно място, където да отидат поне през уикендите.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"