До 30 минути онлайн уроци в забавачките

Насоки от просветния министър Красимир Вълчев

Директорите имат четири възможности за реорганизация

За дистанционни занимания да са съгласни половината родители

Онлайн срещите на децата с учителите от забавачките не трябва да надвишават 30 минути дневно. Това предвижда една от четирите възможности за реорганизация на работата на педагогическите и непедагогическите специалисти в забавачките, които просветният министър Красимир Вълчев изпрати до директорите на детските градини и кметовете на общините.

Според нея, заниманията онлайн задължително трябва да бъдат с участието на родител. Освен максималната продължителност на срещите да е до половин час за дете, педагозите трябва да са изпратили предварително материали и указания на родителите. За да провежда една група дистанционни занимания, поне половината от родилите трябва да са дали предварително съгласието си. 

В този случай педагозите имат пълна работна седмица, ако са отчели пред директора 25 астрономически часа.
Когато обаче не e възможно провеждането на обучение от разстояние, директорът може да предостави платения годишен отпуск.

Следващата възможност да се въведе непълно работно време за служителите. 

Последната възможност е директорът да преустанови работата на детската градина, на част от нея или на отделни работници и служители за целия период или за част от него. В този случаи те ще имат право на брутното си трудово възнаграждение.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"